De tafeltennis clinic

bal

Hallo ik ben Ted de Brom. Ik ben van mezelf een tafeltennisser en ik ga vandaag de tafeltennis clinic geven. Bij de tafeltennis club ben ik de maan- en donderdag trainer. Ik train hier de ‘beginners’. Dat zijn vooral de kinderen die net beginnen met tafeltennissen en/of diegene die niet over getalenteerd zijn maar wel veel van de sport houden. Verder train ik ook gevorderde spelers die wat hoger spelen. Ik train ook twee teams van 4 spelers (in totaal 8) die op landelijk niveau spelen. Een team is vorig jaar kampioen geworden in landelijk B en spelen nu tegen de beste op landelijk A niveau.

Onze club voor jong en oud

Wij hebben bij onze tafeltennis 8 jeugdteams en 14 senioren teams. De jeugdspelers kunnen bij ons twee keer in de week trainen en op zaterdag wedstrijd spelen. De jonge kinderen kunnen ’s ochtends terecht en de oudere ’s middags. Met de jeugd gaan we af en toe op toernooi. We gaan ieder jaar naar de Zuidwest kampioenschappen onder andere en we hebben ook ieder jaar een clubkampioenschappen.

Voor de senioren is er iedere dinsdag en woensdag avond een vrije tafeltennis avond. En op donderdag en vrijdag avond is er een competitie avond. Je kan kiezen of je competitie wil spelen of dat je als recreant op de vrije avonden komt. Het is erg gezellig op zo’n avond en na de hand als je klaar bent met tafeltennis kan je aan de kantine zitten. Ook voor de senioren zijn er toernooien beschikbaar. Je bent altijd vrij om te kiezen of je eraan meedoet of niet. Als club gaan we naar de zuidwest kampioenschappen en is er ook een clubkampioenschappen voor de senioren. Als het zo is dat we niet vanuit het bestuur meedoen mag je jezelf altijd ervoor opgeven.

de clinic

Op de sportdag geef ik dus de clinic voor tafeltennis. Hier laat ik jongeren voor eerst kennismaken met deze mooie sport. Dit doe ik samen met Jonas en David die mij assisteren. Per keer komen er stuk of 10 kinderen. Zo’n clinic gaat als volgt. Eerst geven we iedereen een batje en een balletje. Hiermee gaan ze een balletje hooghouden.

Vervolgens gaan we er steeds moeilijkere dingen mee doen. Als we daarmee klaar zijn dan gaan we aan de tafel en allemaal spelletjes doen. We hebben vijf tafels staan en als er een oneven aantal is dan gaat Jonas of David de lege plek opvullen. Na de hand als de clinic is afgelopen mag iedereen zijn of haar batje op de tafel liggen en krijgt iedereen een folder mee van de tafeltennisclub. Ik vind dit een van de leukste dagen om te doen. We zien veel blije kinderen voorbij komen en er zijn een paar bij die echt interesse hebben.

tafeltennis
tafeltennis is voor jong, oud.